Zelfheling – herstellend vermogen van het lichaam – deel 2

maart 13, 2017

Deel – 2


Zelfgenezend en zelfherstellend vermogen

Uitleg van de de begrippen en introductie doktoren die hun kennis, inzicht, filosofie en onderzoeken ter beschikking hebben gesteld voor artsen, coaches en therapeuten.

 

Karaktertypologie

Een mens is uniek. Heeft een karaktertypologie en de mogelijkheid om keuzes te maken. Dit geldt niet alleen voor het leven, maar ook voor de gezondheid. Hierbij spelen beweging, voeding, levensstijl, omgeving, verbondenheid, mentale en fysieke gesteldheid belangrijke factoren.

 

Henk Fransen, arts. Hij combineert het beste van de reguliere en alternatieve geneeskunde. In zijn boek: ‘Versterk je genezend vermogen’  beschrijft hij de de 5 niveaus van genezing. Waarbij lichaam, gevoelens, denken, relaties en de ziel een belangrijke rol spelen.

 

Water

Masaru Emoto
Boek: De boodschap van water

Emoto studeerde af aan de Universiteit van Yokohama met cursussen in internationale betrekkingen.  Hij deed onderzoek naar water en laat, door middel van speciale technieken, foto’s maken van ijskristallen. Het water dat hiervoor gebruikt werd kwam uit verschillende bronnen en werd aan verschillende omstandigheden blootgesteld. Zoals geluiden (muziek, spraak) en beelden (geschreven tekst, afbeeldingen).
Hij concludeerde uit deze foto’s dat deze externe effecten invloed hebben op de energetische structuur van water.

Stel

Een mens bestaat voor een groot deel uit water (vrouw ongeveer 50%; man zo’n 65%).
Stel dat Masaru Emoto gelijk heeft en water verandert echt van structuur onder invloed van externe effecten. Dan zouden wij in staat zijn…..

Imagine…… klik op de link

(zie ook http://skepsis.nl/emoto/)

 

 

Eiwitten

Deepak Chopra
Boek: Succesvol genezen en Celherinnering theorie

 Deepak Chopra , een Indiase arts, bestudeerde mensen die ernstige ziekten hebben overleefd. Hij kwam tot de conclusie, dat zij contact weten te maken met hun innerlijke krachten, noem het de bron, de levensenergie of een hogere intelligentie en met de oorzaak van hun ziekte. Chopra en inmiddels velen met hem gaan ervan uit dat het lichaam programmeerbaar is als een computer. Negatieve ervaringen, trauma’s en onopgeloste conflicten zetten zich vast in het geheugen van onze cellen en veroorzaken ziekten. Wanneer de achterliggende oorzaak van de ziekte aan het licht komt, kun je deze herinnering ook op cel niveau loslaten. Wanneer je bedenkt dat lichaamscellen voortdurend worden vernieuwd, dan moet er wel informatie worden doorgegeven van de oude op de nieuwe cel.  Het blijkt dat eiwitringen die zich rond het DNA draperen deel uitmaken van het cel geheugen of -herinnering.

 

Cel herinnering

Dr.  Candace Pert
Boek: Molecules of Emotion


Dr.  Candace Pert heeft diepgaand onderzoek gedaan naar het effect van onze emoties op ons lichaam op cel niveau. Voor dit onderzoek is zij genomineerd voor de Nobelprijs. Zij beschrijft in haar boek hoe niet opgelost trauma en negatieve emoties fysiek worden opgeslagen op cel niveau in de vorm van eiwitstructuren. Deze eiwitstructuren blokkeren bepaalde cel receptoren in de celmembraan waardoor de communicatie met andere cellen verminderd en ook de celstofwisseling negatief beïnvloed wordt. Deze verminderde communicatie en celstofwisseling wordt doorgegeven aan de volgende cel generatie. Het cel geheugen onthoudt ziekmakende informatie.
Door de opgeslagen herinneringen worden de cellen als het ware op de ‘niet actief’ stand gezet.

Wanneer er inzicht is in karaktertypologie, water, eiwitten en cel herinnering en deze getransformeerd en in balans zijn kan het zelfgenezend vermogen optimaal zijn werk uitvoeren. Er ontstaat een kracht die van binnenin wordt aangestuurd en een mentale maar ook fysieke verbetering geeft – vitaliteit!

 

Ondersteun je zelfhelend vermogen, door:

  • meer aandacht aan jezelf geven
  • je gezondheid serieus te nemen
  • te werken aan body & mind
  • zelfontwikkeling
  • die dingen te doen die je vrolijk en blij maakt
  • inzicht te krijgen mbt pH-waarde van je lichaam / zuurgraad te testen (urine- en bloed)

 

 

 

 

 

  • KrachtScan: Bewustwording, essentie en kern van jou als persoon
  • KrachtCounseling: Persoonlijke coaching, essentie en kernkwaliteiten
  • KrachtProgramma: Groepsbijeenkomsten, workshops, systeemopstellingen, helende reizen en retraite weken

 

 

Plaats een reactie: