Zelfheling – herstellend vermogen van het lichaam – deel 1

maart 13, 2017

Zelfheling  is een vorm van inzicht, bewustwording, beeldvorming, intentie en afstemming. Communicatie tussen geest, lichaam en ziel geeft kracht en een verbeterde vitaliteit.

Het vermogen om te herstellen zodat de verschillende systemen je lichaam gezond kunnen houden en tot zelfheling aanzetten. Het wordt ook wel zelfgenezend of zelfherstellend vermogen genoemd.

 

Deel – 1
Zelfgenezend of zelfherstellend vermogen


Is daardoor genezing altijd mogelijk?

 

Wat is zelfgenezend vermogen

Iedereen is in het bezit van een zelfgenezend vermogen. Sommigen zijn daarvan bewust en anderen jammer genoeg niet. Het bevindt zich ergens in het lichaam. Ons lichaam heeft verschillende systemen die ons in staat stelt om zichzelf te genezen. In een staat van gezondheid te brengen. Het heeft het vermogen om te bestrijden en te herstellen. Dit gebeurd door allerlei interne processen. Het samenspel tussen anatomie, fysiologie, systeemregulatie en systeemintegratie.  Ingewikkeld en ingenieus.

 

Onbewust bekwaam

Een jongetje speelt buiten met een aantal speelkameraadjes.  In het vuur van het spel neemt het kind een sprong. Een van zijn kameraadjes houdt hem aan zijn shirt tegen. Hierdoor raakt hij uit zijn evenwicht, struikelt en valt zijwaarts op de grond.  De huid van zijn handen en ellebogen is beschadigd en er komt bloed uit. Het doet pijn en hij voelt de tranen opkomen. Huilend roept hij zijn moeder, die vervolgens komt aanrennen. Neemt de schade op – omarmt hem (geeft hem de liefde en veiligheid)  – kusje er op…..  jongen krabbelt op – schut even met zijn tengere lijfje en er verschijnt een grote glimlach op zijn gezicht.
Het spel met zijn kameraadjes wordt hervat. Het lijkt wel of er helemaal niets is gebeurd.

 

Een kusje erop – op het moment van het kusje herinnerde het lichaam het zelfgenezend vermogen.

Is, gezien ons lichaam en het innerlijk systeem, alles mogelijk

Als je de uitleg van het genezend vermogen, die door velen wordt beschreven, globaal zou lezen zou je kunnen aannemen dat genezing in alle opzichten mogelijk zou zijn. De innerlijke verbonden systemen hebben als taak de gezondheid van het lichaam na te streven. Toch? Maar hoe komt het dat ondanks het zelfgenezend vermogen wij toch nog ziek worden?

 

Het antwoord daarop is volgens mij niet zo 1-2-3 te geven. Alles is verbonden met elkaar en vormt één geheel – dit maakt het complex. Doch hierdoor creëert  het wel de mogelijkheid om door inzicht en transformatie een weg te vinden naar het zelfgenezend vermogen.

 

Mijn kijk

Mijn kijk op de mogelijkheid van het genezend vermogen is gebaseerd op een aantal begrippen. O.a. Karaktertypologie, water, eiwitten en cel geheugen.

Die ik in deel 2 nader uitleg.

 

  • KrachtScan: Bewustwording, essentie en kern van jou als persoon
  • KrachtCounseling: Persoonlijke coaching, essentie en kernkwaliteiten
  • KrachtProgramma: Groepsbijeenkomsten, workshops, systeemopstellingen,                       helende reizen en retraite weken

Plaats een reactie: