Verbinding en manifesteren bepalen je leven

Alles staat met elkaar in verbinding en door dit te begrijpen kan je vlugger manifesteren.

Toen ik dat jaren geleden hoorde vond ik dat allemaal maar akrakedaba. Hoezo verbinding? Ook niet te vergeten het woord ‘manifesteren’, waar iedereen blijkbaar behoefte aan had, wierp bij mij vraagtekens op.

Wanneer ik iets niet begrijp maar op een of andere manier toch gefascineerd door ben ga ik op onderzoek uit. Ik kwam er achter dat mijn leven en toekomst afhangen van het leren begrijpen van die twee woorden: verbinding en manifesteren.  

Mr. Sri (Eric Ho)

Eigenlijk moet ik zeggen door verbinding te hebben met…  komt het proces van manifesteren op gang. (Bij die puntjes kan je van alles invullen. Honger, dorst, hartslag, gedachten, emotie, pijn, angst, boosheid, verlangen, wensen, enz.)

Betekenis van verbinding en manifesteren

Wiki woordenboek geeft de volgende uitleg aan verbinding

  1. Iets verbinden of samenvoegen. Dus iets dat twee of meer afzonderlijke delen verbindt
  2. Een chemische stof die bestaat uit twee of meer scheikundige elementen, het gaat hierbij om een stof met andere eigenschappen dan de elementen waar het uit is samengesteld
  3. Een mogelijkheid om een bepaalde plek te bereiken
  4. Aansluiting op een ander vervoermiddel of lijn

Wiki woordenboek geeft de volgende uitleg aan manifesteren

  1. Openbaren, bekendmaken, tonen, uiten
  2. Een betoog houden, demonstreren, actie voeren
  3. Zijn aanwezigheid laten blijken

Door aandacht te hebben op iets maak je als het ware een verbinding met dat iets. Vaak doen wij dat met ervaringen uit het verleden die wij plaatsen in het nu.

Herken je dit

Ik moest deze week naar de tandarts. Het was voor een halfjaarlijkse check. Dagen ervoor ging ik extra je tanden poetsen, flossen en reinigen. In mijn gedachten kwam elke keer een afbeelding naar boven. Nou is het gekke dat die afbeelding voor mij zo echt is dat mijn lichaam het geloofde. Ik kreeg kriebels in mijn maag en ik voelde mij gespannen. Ik zag in gedachten mezelf al liggen in de behandelstoel. Ik hoorde het geluid van de boor tegen mijn tand of kies. Ik rook op dat moment ook die hele specifieke geur van verderf en ijzer. Ik wuifde het weg maar elke keer kwam toch dat beeld, de emotie, geluid en geur weer terug. Tot op het moment van de afspraak, het gelukkige nieuws dat alles ok is en dat ik over een half jaar weer terug mag komen.

Of dit voorbeeld:
Je moet voor een check-up naar het ziekenhuis. Afspraak is gemaakt en gedurende de volgende dagen herleef je in gedachten weer de behandelingen. Het gevoel van onzekerheid en angst. Je lichaam reageert en je krijgt het gevoel van onzekerheid. Je voelt de emoties en de angst weer opkomen.

Je geest houd je voor de gek

Wat er gebeurd is dat onze geest een spelletje met ons speelt. Het roept een herinnering op uit het verleden en maakt het als het ware tot een soort werkelijkheid. Je hele zijn reageert daar op. Maar het is een gevoel en een ervaring vanuit het verleden en is niet van toepassing op het n

Stel je nu eens voor

Je bent blijkbaar in staat om door het oproepen van een afbeelding je lichaam daarop te laten reageren. Voor je lichaam is het werkelijkheid en reageert op dat beeld. Je ruikt, voelt, hoort etc. alles wat bij dat specifieke beeld hoort. Als dat zo is dan kunnen wij datzelfde mechanisme toch ook inzetten voor iets dat wij willen realiseren voor NU en in onze toekomst?!?

Samenhang tussen verbinding en manifesteren

Dus wij hadden vastgesteld dat daar waar wij aandacht aan besteden er een verbinding wordt gelegd tussen geest, lichaam en emotie. Onze geest kent geen onderscheidt tussen verleden, heden of toekomst en neemt de impulsen die het krijgt als waarheid aan.

Positief beeld

Wij houden ons vaak vast aan de ervaringen en de herinnering vanuit het verleden. Maar dat ligt achter ons. Dat hebben wij gehad. Waarom het verleden projecteren in het NU?

Wanneer je nu eens een beeld zou bedenken van het resultaat dat jij graag zou willen of creëren. De tandarts zegt: ‘Alles ok – tot over een half jaar’.  OF: de check-up is goed verlopen.

Hoe je dat doet

Je wil mentaal en fysiek gezond zijn. Je bedenkt hoe je er uit ziet, wat je doet en hoe jij je voelt. Hoe jouw leven er op dat moment uitziet, met wie je omgaat, waar jij je bevindt op dat moment, hoe geweldig het is en daar doe je een sausje van gevoel van blijheid overheen. Je geniet echt, je voelt je super en energiek. Nu maak je er in je gedachten een afbeelding van – zogezegd een foto van dat specifieke moment.

Je vervangt de afbeelding van het verleden en je herinnering met de foto van het NU en je toekomst. Op deze manier wordt de verbinding een manifestatie!

Simpel of niet

Nee, het is niet makkelijk om zo maar met een gummetje je herinnering uit te wissen. Er komt zeker meer bij kijken dan alleen maar een plaatje vervangen. Maar het is mogelijk. Het is ontdekken wat je wil, naar je gevoelens gaan en je verlangen duidelijk hebben. Tevens weten wie je bent en wie je in de toekomst wil zijn. Wanneer wij naar ons gevoel kunnen gaan en daar gehoor aan geven is het verbinden met datgene wat je wil en het manifesteren ervan absoluut mogelijk.

Maar vaak blokkeren wij onszelf door onze gedachten, mening die wij hebben gevormd, overtuigingen die wij hebben en luisteren wij ook nog eens naar de mening van anderen. Dit alles beïnvloedt en blokkeert het manifesteren.

Verbinding maken met jezelf, komen tot een transformatie en daarna creëren wat je wil.

Dr. Joe Dispenza vertelt in deze video het hoe.

Je kan zoeken naar de oplossing buiten jezelf. De verantwoording leggen bij de ander en wachten op de oplossing. Maar de enige die je kan ‘fix-en’ ben jij. 

Weet wat je niet meer wil en ga voor datgene wat je wel wil. Wanneer je die beslissing hebt gemaakt ontstaat er een soort drive (zoals in het lied wordt gezongen  ‘light Will gight you’) die je brengt naar je doel.

Transformatie

Bob Proctor legt in deze video uit hoe je kan transformeren en creëren door simpelweg een beeld te hebben wat je verlangt en wil.

En nogmaals daarvoor heb je eerst die verbinding nodig met jezelf. De bevestiging van je lichaam door middel van de emotie die het geeft wanneer je aan dit beeld denkt als een werkelijkheid.  Je lichaam reageert met een gevoel van welbehagen of niet. Wanneer het het laatste is dan weet je dat dat niet is wat je wilt. Pas het beeld aan net zo lang tot je voelt dat het goed is. Dat beeld vertegenwoordigt je verlangen en hoe je toekomst eruit ziet. Dat is verbinding, creëren en transformeren.

Verbinding met jezelf bepaalt jouw toekomstige leven!

Interessante blogs

Gezondheid is een kwestie van inzichten en focus

Kanker een boodschap tot verandering

Hulp nodig om nu eindelijk eens de angst los te laten, verbinding met jezelf te leggen, weten wie je bent en wat je verlangt? Dan is een coachtraject de oplossing. Klik hier voor meer informatie.

Plaats een reactie:

Elles van Dinteren

Angstvrij na kanker in 7 stappen

Ontdek hoe je van de angst voor kanker afkomt. Download mijn gratis eBook.