Verandering begint bij jezelf

Ik zit al een tijdje te bedenken wat ik kan schrijven over het thema verandering. Maar waar begin ik omdat er zoveel hierover te vertellen is? Verandering begint bij jezelf. Eigenlijk is dat simpel en het is een open deur intrappen want daar ben je vast en zeker al achter gekomen.

Inhoudsopgave

Waar begin je

Maar hoe kan je een verandering te weeg brengen als je niet precies weet wat of hoe? Niet echt er een vinger op kan leggen? Je voelt dat er iets niet goed gaat. Maar ten eerste kan je het gevoel niet goed omschrijven of plaatsen. Ten tweede weet je niet hoe je dit kan veranderen

Gevoel omzetten naar inzicht

Herken je dit? Het begint met een gevoel van onrust of onvrede. Een vaag iets waar je dan meestal niets mee kan. Het suddert dan een tijdje en ondertussen worstel je met een humeur dat op en neer gaat. Van vrolijkheid naar nijd en soms zelfs naar razernij.

Ogenschijnlijk zonder reden. Maar is dat wel zo? Nee, dat is het niet. Je lichaam en geest willen je wat vertellen. Dit ga je pas begrijpen wanneer je naar het gevoel gaat kijken. Van gevoel naar gedachten en daarna krijg je inzicht. Vanuit dit inzicht kan je actie nemen tot verandering.

Inzicht

Ik zat dus te bedenken wat ik er over ging schrijven en ik kwam er eigenlijk achter dat dit thema verandering niet zomaar uit de lucht is komen vallen. Ok, het is belangrijk voor mijn volgers, maar eigenlijk is deze net zo belangrijk voor mij.

Ik voel al een tijdje dat ik ontevreden ben over de manier waarop alles verloopt en gaat in mijn dagelijkse routinematige bestaan. Ik vroeg mij af of de activiteiten die ik doe en de daarbij gekregen resultaten mij gelukkig of blij maken. En ik moet constateren dat ik dat niet ben.

Ik ben blij dat ik vrouwen psychosociale ondersteuning kan bieden tijdens hun helingsproces van borstkanker en ze daarna help om mentaal krachtig en sterk te zijn en zich kunnen richten op hun nieuwe leven en de toekomst.

Maar in de praktijk help ik meer mensen die persoonlijke ontwikkeling nodig hebben – weten wie ze zijn en wat ze willen – doelgericht en focus krijgen – krachtiger in het leven staan.

Spiegelogie

De wet van aantrekking zegt: ‘Energie trekt gelijke energie aan’. Voor mij wil dit zeggen dat wat ik meemaak of wat mij overkom zijn een weerspiegeling hoe ik op dit moment denk, voel en doe. (Zo Elles… daar kan je het mee doen! Lol.)

Inzicht omzetten naar verandering

Je hebt het gevoel dat iets niet goed is.
Observeer je gevoel/gedrag/denken.
Spiegel je ervaring van de afgelopen dagen/weken/maanden sten stel jezelf twee vragen:
*Wat wil ik?
*Wat moet ik doen om dit te bereiken?
Je weet nu wat je moet doen om een verandering te krijgen. Focus op de actie en de verandering vindt (langzaam) plaats.

Wijsheid is inzicht, weten, erkennen, aanvaarden en veranderen

Luister naar je gevoel en krijg inzicht. Neem daarna de stappen die nodig zijn om verandering te krijgen in je omstandigheid, gezondheid en je leven.

Hulp nodig?

Je hebt het idee dat er iets moet gebeuren en veranderen, maar je kan er niet je vinger op leggen. Je krijgt het niet helder of je weet niet goed welke gerichte actie je moet nemen? Laat mij je daarbij helpen en vraag een gratis krachtscan sessie aan van ½ uur (dit kan telefonisch of via een zoom-call). Of stuur mij een email met je telefoonnummer en ik bel je binnen 24 uur op voor het inplannen van een afspraak.

Interessante blogs

Hoe verander ik mijn leefstijl

Dromen een manier van verandering en creatie

Insert Image

Plaats een reactie: