Mindset | Een positieve bijdrage na-kanker | 3

Op het eerste gezicht lijkt het heel simpel om je mindset te veranderen zodat het een positieve bijdrage kan leveren aan jouw gezondheid en leven. Het oogt simpel: kijk, voel, inzicht, vraag, geloof en ontvang in dankbaarheid. In het begin gaat het makkelijk, maar naar verloop van tijd verval je weer in je oude bekende gedachten. Het ombuigen naar een focus, op datgene wat je werkelijk wil bereiken, blijkt toch niet zo eenvoudig. Je wil iets heel graag maar toch word je door een of andere reden tegen gehouden.

Inhoudsopgave

Doel bepalen

Het valt en staat met het antwoord op de vragen: waar sta ik voor, wie ben ik en wat wil ik nu echt?

Het is net of er op beide schouders een poppetje zit die tegen je praat. Het ene zegt alleen positieve dingen en moedigt je aan. De ander zit alleen maar te mokken en houd je van je focus af. Probeert jouw actie de grond in te boren door opmerkingen te zeggen als: je kan het toch niet – de voorgaande keren is het je ook al niet gelukt en waarom zou het nu anders zijn – het lukte toen niet waarom nu dan wel – zie je wel je bent er niet geschikt voor – wat zullen anderen daar wel van vinden – als je dit beslist ben jij de enige en sta je er helemaal alleen voor – wedden dat het een negatief resultaat heeft  …..

Jij maakt het verschil. Jij kan er verandering in brengen. Als jij weet wie jij bent, waar je voor staat en wat jij echt wil kan jij verandering in jouw leven brengen. Door inzichten te krijgen, je verantwoordelijkheid te nemen en door een keuze maken kan je jouw mindset veranderen.

Nothing Will Change Unless YOU Change

https://youtu.be/lQAG4JcI0x8

4.32 min

Hoe doe ik dat dan

Na het zien van de film ‘What the bleep do we know’ viel bij mij het muntje. Na heel veel denken, vaak de film gezien te hebben en mezelf continue te toetsen op mijn realiteit. Ben ik tot de conclusie gekomen dat alles wat ik dacht op dat moment en wat ik op dat moment wist eigenlijk gewoon gebakken lucht was. Alle zogenaamde zekerheden vielen weg voor mij, maar door de stap te nemen in het ‘unknown’ ging er een wereld voor mij open. Ik sloot één deur maar er openende zich vele anderen!

Ik kreeg inzicht in de werking van kwantumfysica en daardoor begreep ik dat in feite alles energie is. En als alles energie is kan ik daar als persoon invloed op uitoefenen en mijn (schijn)wereld veranderen.

What the bleep do we know!?

https://youtu.be/lB__cVXGza4

1.21 min

Kwantumfysica

Kwantumfysica onderzoekt en beschrijft het gedrag van de kleinste deeltjes van de materie, deeltjes die zo klein zijn dat de gewone gangbare Newtonse natuurkunde niet meer opgaat. Zo blijkt dat alle materie, dus ook de kernen van atomen, voor het grootste gedeelte uit lege ruimte bestaat. Door wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat 99,999999 % energie is en 0,000001 % materie. Met dit gegeven kunnen wij stellen dat datgene wat wij zien eigenlijk een vaste vorm is van energie. Een ander vreemd verschijnsel is dat deze kleinste deeltjes beïnvloed worden door de waarnemer en dus nooit objectief waargenomen kunnen worden. Vanuit verschillende proeven lijkt de intentie van de waarnemer invloed te hebben op de uitslag van het experiment. Deeltjes lijken een soort bewustzijn, een voorspellend vermogen te hebben die weten wat er gaat gebeuren en daar op reageren. Elke vorm van materie heeft een energieveld om zich heen die invloed heeft op zijn omgeving.

What is the Heisenberg Uncertainty Principle? – Chad Orzel

https://youtu.be/TQKELOE9eY4

4.43 min

Als nu alles energie is, dan zijn emoties en gedachten dit ook. Je bent vast en zeker wel eens een ruimte ingegaan die niet goed voelde. Je kon niet echt omschrijven waar dit aan lag, maar het voelde gewoon zo. Je eerste reactie is om de ruimte niet in te gaan, maar ja…. Je moet er nu eenmaal zijn en je stapt de ruimte in. Op een of andere manier veranderde de ervaring. Door jouw aanwezigheid – jouw energie veranderde het gevoel. Dus op een of andere manier heb jij gezorgd dat de energie, jouw gedachten over de ruimte en jouw situatie veranderde.

Wat gebeurde er nu

Jouw hersenen krijgen de opdracht, ondanks het slechte gevoel, dat je deze ruimte in moet. In een fractie van een seconde maakt het een voorstelling van een goed voelende ruimte. De hypofyse maakt een hormoon aan zodat je een goed gevoel krijgt. Vervolgens gaan de transmitters aan het werk. Zij geven de juiste informatie af aan de hersenen en het lichaam komt in actie. Door te werken met beelden zijn de automatische impulsen en handelingen van het biologische systeem veranderd.

Dit is een ervaring – een gevoel – een mogelijkheid – een manier waarop jouw hersenen en lichaam werken. Maar stel je nu eens de vraag: Zou het dan mogelijk zijn om met dit idee jouw beeld te verleggen naar een gezondere jij? Een betere toekomst? Het creëren van jouw uiteindelijke doel?

How-To Design Your New Destiny:
You are the Placebo by Dr. Joe Dispenza

https://youtu.be/adfeCNZ8Ygk

3.18 min

Emoties en gedachten zijn ontstaan vanuit het verleden. Het is een reactie op hetgeen je in het verleden hebt meegemaakt. Het heeft een connectie – een lijntje met jouw verleden – jouw ervaringen – jouw trauma. Maar deze emoties en gedachten houden jouw in de greep. Wat het eigenlijk doet is het houd je vast in het verleden.

Hoe maak je een stap in de richting van je gewenste toekomst

Door jouw verleden te bestuderen krijg je begrip voor de persoon die je bent geworden. Maak contact met jezelf, jouw mechanismen en de daarbij behorende overtuigingen. Inzicht hierin geeft de mogelijkheid tot loslaten. Want zoals je jouw emoties en gedachten heb laten ontstaan ben je ook in staat om deze te de-connecten.

https://angstvrijnakanker.nl/afweermechanisme/wat-is-een-afweermechanisme/

Emotionele ladder

Alles is energie en onder omstandigheden kan deze ook worden veranderd. Onze energie vibreert op een bepaalde frequentie en trekt datgene aan wat erbij past. Dat kunnen ervaringen, mensen, werkzaamheden, mogelijkheden, maar ook je staat van gezondheid zijn. Door aan betere en mooiere gedachten te denken verhoog je de energie en verander je de frequentie. Je trekt daardoor andere dingen aan in je leven die op dat moment beter bij je passen. Het gaat erom dat je op zoek gaat naar gedachten die beter aanvoelen dan de gedachten die je nu hebt en die je huidige realiteit hebben gecreëerd.

De aanpassing en de verandering van mindset en gedachten zijn mogelijk. Door de transformatie te aanschouwen , door jouw persoonlijke ervaring te aanschouwen en echt te onderzoeken zal je tot de conclusie komen dat je persoonlijke ondervindingen grenzeloos zijn. Onder invloed en inwerking van je hersenen en hun functies ben jij als persoon tot alles in staat!

Training Your Brain to Create the Life you Want

https://youtu.be/XkBAP5eAKFA

15.58 min. Een promotie van dr. Joe Dispenza online training. Maar als je dat laat voor wat het is, krijg je informatie over de werking van de hersenen, emoties en gevoelens, de connectie die men heeft met het verleden. Hoe je jouw intentie kan gebruiken als een eerste stap in de toekomst. Jouw toekomst!

Het re-denken van de persoon die je bent en wat je doet

Krijg inzicht in wat je aan het doen bent en in welke richting je wilt gaan. Wat je kan bijdragen aan jouw leven maar ook aan de wereld rondom je. Energie is in ons aanwezig en deze weet echt wel wat je wil en welke gedrevenheid je hebt. Het weet wie je bent en waar je voor staat. Wat jouw doel is. Toch ons ego houdt ons weg van deze wetenschap en dit gevoel. Het is een kwestie van omzeilen van het bewustzijn en het onderbewustzijn de kans geven tegen je te praten.

Door meditatie omzeil je het bewustzijn en krijg je toegang tot het onderbewustzijn en de energie die in je zit. Door de energie te laten stromen kan je de rijkdom die jij in je hebt ervaren en tot je door laten dringen. Iedere keer dat je weer in meditatie gaat zal je steeds dezelfde signalen krijgen – beelden krijgen totdat je het uiteindelijk echt begrijpt. Op dat moment heb je jouw biologische systeem verandert en op dat moment openbaren de mogelijkheden voor jou.

Dan is jouw mindset veranderd naar een positieve bijdrage voor jouw leven en jouw toekomst!

Heb je meer inzicht nodig of kan ik je erbij helpen? Laat een bericht achter en je krijgt via een persoonlijke mail een antwoord.

Plaats een reactie: