Mindset | Een positieve bijdrage na-kanker | 2

Inzicht in je mindset geeft een positieve bijdrage aan je leven. Wanneer je daarvan bewust bent kan je voor jezelf dingen veranderen. Klein, maar soms ook groot. Het gaat er om dat je van je eigen mindset bewust bent. Een doel stelt, inzichten krijgt, je verlangen weet en je daaraan commit. Het gevoel dat je krijgt bij het bereiken van je doel en deze energie/trilling door heel je lichaam laat stromen.

Op facebook deelde ik met mijn fb-vrienden een bericht. Mijn mijnset op een bepaald moment en hoe ik ermee omging. Het ging over mijn gevoelens en gedachten tijdens het ontwaken. Je kan zeggen dat ik beschreef hoe ik mijn gedachten richtte op de dag die komen ging. Hoe ik ontwaakte en een moment de tijd nam om te bedenken hoe ik mij voelde op dat moment. Met mijn gedachten ging ik mijn lichaam langs en al voelend werd ik gewaar van enkele ongemakken in mijn lichaam. Ze verdwenen toen ik die plaatsen in mijn lichaam even de aandacht gaf. Na verloop van enkele minuten voelde ik mij helemaal herboren – nou ja…. Ik bedoel goed. Daarna overdacht ik de dag die ging komen. Mij afvragend wat het mij ging brengen en vooral wat ik zou willen dat deze dag mij brengt. Blijdschap en energie, dat was mijn verlangen en met deze gedachten en het gevoel die daarbij hoorde stond ik op. Ik had een inspirerende dag en voelde mij gelukkig, blij en voldaan. Een enigszins krakkemikkig begin van de dag, het ontwaken in de ochtend, maar gedurende de dag een blij en gelukkig gevoel.

Inhoudsopgave

Een gelukstoeval

Nee, ik veranderde mijn mindset.
Ik liet mijn fixed mindset voor wat het was. Ik heb de keuze gemaakt om aanspraak te maken op mijn growth mindset. Ik wilde niet dat ik mij krakkemikkig en ongemakkelijk voelde, maar blij en energiek. Ik heb bewust mijn gedachten naar het gevoel van blijheid en energiek geleid en mijn hele lichaam met dit gevoel gevuld. Misschien voor sommigen een zweverig verhaal – als dat het geval is dan is dat prima – maar deze keuze gaf mij het beoogde resultaat, namelijk een goed en blij gevoel gedurende de dag.

Ik kan het, dus waarom jij niet

Mindset proces

Kies voor jezelf een onderwerp, thema of doel wat je wil bereiken.
Leer de stem van je fixed mindset over dit onderwerp kennen.
Zie in gedachten je onderwerp/thema voor je en vraag je het volgende af: welke overtuigingen heb ik hierover? Hoe ga ik om met uitdagingen, falen en de feedback die ik van mijn omgeving krijg? Welke gedachten blokkeren mij?

https://angstvrijnakanker.nl/enneagram/wat-is-het-en-wat-kan-ik-ermee/ ‎

Besef dat je een keuze hebt.
De wijze waarop jij jouw situatie beoordeelt is een (gevormde) keuze.
Jij kan de keuze via een fixed mindset bekijken, dus je bedenkt dat er niets aan veranderd kan worden. Of je kan de keuze maken vanuit de growth mindset, dat je met de nodige inspanning jouw perspectief kan veranderen.
Welke keuze van mindset maak jij? Onderzoek wat goed voelt voor jou. Maak een keuze en beslis wat je werkelijk wil.

Kom in actie.
(Niets doen is ook een actie, maar dan heb je in ieder geval voor jezelf een keuze gemaakt en die goed voor jou voelt.)

Beantwoordt de vragen en schrijf jouw bevindingen op. 
Het is vooral belangrijk om alle overtuigingen en blokkades op te schrijven die je bedenkt en voelt. Door het op te schrijven geef je jouw mind en lichaam de kans om zich te uiten.

Een mindset maakt onderdeel uit van je persoonlijkheid en beiden maken daar een belangrijk deel van uit. Als je bemerkt dat een bepaalde mindset  je in de greep houdt. Je blokkeert in je dagelijkse leven en beperkt kan je jezelf aanpakken. Als je weet dat ze bestaan kan je ervoor zorgen dat je anders gaat denken en daardoor anders gaat reageren. Verander de fixed mindset naar een growth mindset.

Het inzicht, het gevoel van dankbaarheid en appreciatie, genieten van het hier en nu, en geluk in de toekomst, anticiperen en deelnemen aan het leven, zijn als een cruciale pijler van je mindset en levensgeluk.

 

The Science of Changing Your Mind – Dr. Joe Dispenza

https://youtu.be/DSnH1zUAITY

Dr. Joe Dispenza kreeg bekendheid toen hij als wetenschapper meewerkte aan de film ‘What the BLEEP Do we Know. Sindsdien heeft hij zich verdiept hoe mensen de neuro- en quantumwetenschappen kunnen gebruiken. Zijn eerste boek, Evolve Your Brain: The Science of Changing YourMind, verbindt de onderwerpen denken en bewustzijn met het brein, de geest en het lichaam. Het onderzoekt  ‘de biologie van de verandering’. Met andere woorden: als we onze geest echt veranderen, zien we fysieke bewijzen van verandering in het brein.

Is het je gelukt om inzicht te krijgen over je mindset, een bepaald onderwerp of thema die jou bezig houdt? 
Heb je meer inzicht nodig of kan ik je erbij helpen? Laat een bericht achter en je krijgt via een persoonlijke mail een antwoord.

Lees vooral het vervolg: Mindset | Een positieve bijdrage na-kanker | 3

Plaats een reactie: