Kanker een boodschap tot verandering

Citaat van O.C.Simonton: ‘Kanker draagt de boodschap ‘veranderen’ met zich mee. Het is een boodschap om niet langer de dingen te doen die u pijn bezorgen en meer de dingen te gaan doen die u plezier geven. Dingen die meer overeenstemmen met wie u bent en hoe u wilt dat uw leven wordt.’

Terug in de tijd

Het leven is comfortabel en je voelt je gelukkig met de dingen die je doet. Er is weinig uitdaging en de dagen die komen lijken op de dagen die zijn geweest. Je bent gelukkig en voel je goed. Gek genoeg, wanneer je denkt dat je er bent, dan komt er iets op je pad dat je duidelijk uit je comfortabele situatie trekt. Soms zijn deze signalen zo ingrijpend dat je hele leven op zijn kop staat. Een ziekte dat zelfs levensbedreigend is – kanker.

   Waarom is het nodig om op deze harde manier wakker geschut te worden? Kan het niet wat milder?

Hoe was het met mij gesteld toen er bij mij borstkanker werd geconstateerd?

Ik had een baan, levenspartner met drie kinderen. Mijn tijd balancerend tussen mijn baan, het gezin en mijn liefdesleven. De dagen gingen open en dicht. Niet boeiend en zeker geen uitdaging. Ik was over het algemeen gelukkig maar meer omdat mijn omgeving gelukkig met mij was. Mijn wensen liet ik voor wat ze waren en deed wat de ander van mij verwachtte.

Waarom heb ik niets gemerkt? Waarom heb ik niet eerder ingegrepen?

Natuurlijk heb ik signalen ondervonden en gemerkt dat ik niet zo gelukkig was met de situatie. Ik constateerde wel dat er niets spannends en spontaans gebeurde in mijn leven. Alles was gewoontjes. Eigenlijk best wel saai te noemen, maar het was comfortabel en zag de noodzaak niet om dingen te veranderen.

Nu ik deze woorden op papier zet, realiseer ik mij weer, dat ik toen leefde voor mijn omgeving en vooral wat anderen dachten. Vooral het feit ‘huisje-boompje-beestje-gevoel’ sprak mij toen in die tijd heel erg aan.

Maar wat als dat niet voor mij is weggelegd?
Wat als binnenin mij een ander vuur brand?
Wat als alles erop wijst dat ik een andere weg in moet slaan?

 EIGENWIJS ?????

Ik koos om niet te zoeken naar de antwoorden op deze vragen.
Ik koos voor mijn comfortabele financiële onbezorgde situatie. Een situatie waar ik niet groeide en ik stond in ‘dienst’ bij een ander.
Ik koos ervoor om mijn persoonlijkheid op de achtergrond te laten, niet zichtbaar en hoorbaar te zijn. Ik koost om niet te bestaan en kreeg mijn antwoord: borstkanker! (Ok…. voor sommigen is dit een brug te ver…. maar ik geloof daar wel in.)

Een belangrijk struikelblok in mijn leven was dat ik steeds maar probeerde te zijn wie ik niet was. Mijn helingsproces was er een van mezelf openstellen voor wie ik werkelijk ben. Weten wie ik ben, welke verlangens ik heb en daaraan gehoor geven. Mijn leven daarop aansluiten. Ik koos voor mezelf.

Zelfs als je op het juiste spoor zit, zal je overreden worden als je blijft zitten

Luister wat Frederick Dodson hierover te vertellen heeft.

 Klik op de afbeelding voor de video

Verandering van je situatie is niet altijd even makkelijk. Het is het veranderen van de dagelijkse handelingen die je gewend bent te doen. Dat kost ons weinig energie en hoeven daar niet teveel inspanning voor te doen.

Ook het vasthouden aan de verhalen uit het verleden.  Ons gedrag is daar op gebaseerd. Het zet zich vast in ons systeem en wordt verankerd als een overtuiging en voor jou een waarheid. Het bepaald jouw gedrag en je persoonlijkheid.  Het is veel makkelijker om die dingen te doen die je altijd gewend bent te doen. Daar voelen wij ons gemakkelijk bij en blijven in de veilige comfort zone die wij gewend zijn te doen.


Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Ongeveer 96% van onze tijd doen we dingen die we al gewend waren te doen. Gewoontes bieden structuur en zekerheid en zijn soms uitermate prettig. Maar je zal je als mens in dit leven moeten blijven innoveren. Loslaten van de oude verhalen en de dingen die er NU niet meer toe doen. Ontwennen. Niet meer doen wat we altijd deden. Luisteren naar wat je hart zegt wanneer je jezelf afvraagt: Waar word ik gelukkig van?

Zorg dat jouw leven een uitdaging is en doe die dingen waar jij gelukkig van wordt. En je zal zien dat jij en ook jouw omgeving hiervan zal genieten. Van jouw blijheid, vrolijkheid, daadkracht, geluk en energiek handelen.

Groei elke dag een beetje….

Test jezelf

Baan
Huwelijk/relatie
Lichamelijke gezondheid
Spiritueel leven

In welk stadium van bovenstaande facetten zit je?

 1. Ik heb invloed. Ik lever een bijdrage zonder daarbij mijn persoonlijke belangen opzij te moeten zetten. Ik creëer en neem mijn eigen verantwoordelijkheid.
 2. Ik bevind mij in een overgangsfase. Ik ben aan het ontdekken wie ik ben, wat ik wil en welke verlangens ik heb.
 3. Ik bevind mij in mijn comfortzone waar alles geregeld is en gaat zoals het gaat.
 • Waar sta je?
 • In welke van de 3 fases zit je?
 • Mensen blijven de dingen doen wat ze weten en al verschillende jaren gelukkig en goed in zijn. En blijven dit herhalen wat ze het beste kunnen en weten. Maar maakt het je wel gelukkig?
 • Als het wijst op te comfortabel – dan is het tijd om nieuwe doelen te plaatsen.
 • Ben jij bereid om die dingen te doen die je niet kent of waar je niet zeker van bent dat je dit wel kan? En of je daar wel goed in ben of niet?

Luister naar je innerlijke stem

Doe de dingen die je gelukkig maken en maak de verandering. Ook al denk je dat je het niet kan of dat het je angstig maakt of dat je het gevoel hebt dat je in het diepe duikt. Doe het! Het maakt niet uit of het een beslissing is over de keuze van jouw behandelingswijze voor je gezondheid of je baan of je relatie…. Niemand kan je vertellen wat je moet doen – alleen jij kan dat! Als je goed luistert naar de signalen die je lichaam en je innerlijke stem je geven dan is dat de juiste keuze.

Veranderen is om anders te gaan denken dan je eigen ervaringen van dit moment. Creëer je eigen bestaan door het veranderen van je gedachten, denken, doen en gevoelens of emoties.

Je kan jouw situatie ook veranderen

Luister wat dr. Joe Dispenza over veranderen te vertellen heeft.

 Klik op de afbeelding voor de video

Luister naar je innerlijke stem, de signalen van je lichaam en blijf groeien

Zet jouw kompas uit door invulling te geven aan hetgeen jij en je ziel begeren.
Als je dat gaat doen en je gaat het aan, dan zal jouw waarde worden vergroot en jouw leven verbeteren.

 • Heb je vragen naar aanleiding van deze blog… Stel ze. Laat een reactie achter.
 • Of heb je liever een persoonlijk gesprek?
  Vraag HIER een gratis 1 op 1 sessie aan van een ½ uur.
 • HIER vind je de uitleg van de krachtscan.

Plaats een reactie:

Elles van Dinteren

Angstvrij na kanker in 7 stappen

Ontdek hoe je van de angst voor kanker afkomt. Download mijn gratis eBook.