Elles van Dinteren

What the f...!

‘Hallo? Spreek ik met mevrouw Van Dinteren? Ok, goed. U heeft borstkanker. Het heeft de afmeting van 7 bij 4 centimeter en u zit in fase 3. Ik heb morgen een afspraak voor u ingepland met de dokter. Goedemiddag en tot morgen.’ En de lijn werd verbroken. Dat was de boodschap die ik kreeg toen ik tijdens een zogenaamde heisessie van de energiemaatschappij waar ik werkte tijdens de lunch een ‘frisse neus’ wilde halen. 

Mijn lichaam en geest kwamen in opstand...

Ik had borstkanker. Verdoofd en het gevoel hebbend dat ik over mijn gezondheid geen controle had, onderging ik de gesprekken met chirurg en het verplegend personeel. Er werd een traject vastgesteld en uitgevoerd. Nog steeds in die verdoofde toestand onderging ik de behandelingen.

Het viel mij op dat ik voor iedere behandeling hoofdpijn had, misselijk was en maagkrampen kreeg. Het gekke was dat na de behandeling deze lichamelijke klachten gelijk ophielden. De oncoloog gaf de uitleg dat het te maken had met een gevoeligheid voor de bestraling en dat het beter zou gaan – niets was minder waar.

Misschien eigenwijs, maar ik had meer het gevoel dat mijn lichaam en geest in opstand kwamen. Ondanks mijn angsten, wantrouwen, goed bedoelde raad van anderen en de zogenaamde doemscenario's koos ik voor een ander traject. Ik zocht hulp en raad bij een orthomoleculaire-, homeopathische arts en een Ayurvedische therapeut en samen begeleidden zij mij in mijn lichamelijk helingsproces.

Kankervrij maar nog steeds de angst...

Na 1 jaar werd ik kankervrij verklaard. Maar op dat moment was ik er niet blij mee. Ik bleef een zekere angst houden en mijn gedachten ‘Als het maar niet terug komt’ bleven. Bij iedere oneffenheid van mijn huid, misselijkheid of koorts kwamen deze emotie en gedachten weer bij mij op. Ik was dan wel lichamelijk geheeld, maar geestelijk niet. Het drukte een stempel op mijn privé leven en werksituatie.

Is dit nu mijn nieuwe normaal situatie?

Thuis en op mijn werk werd nergens meer over gesproken. Alles ging weer als vanouds. Re-integratie en de draad weer oppakken. Maar ik kon dit niet. De traumatische ervaring en het lichamelijke helingsproces hadden mij veranderd.

Ik zat in een wurggreep

Ik maakte een keuze. Ik wilde weer vreugde in mijn leven. De dingen doen en ondernemen waar ik gelukkig en blij van werd. Genieten en toekomstplannen maken. Mijn vreugde en geluk delen met mijn naasten en vrienden. Een onderdeel uitmaken van het leven, maar wel zoals ik dat wilde hebben.

Als eerste stap ging ik onderzoeken waardoor de angst werd veroorzaakt.  Al gauw kwam ik er achter dat deze voortkwamen uit gedachten die gebaseerd zijn op een ervaring vanuit het verleden. Als een soort wurggreep hielden deze gedachten mij vast in het verleden en kon ik mij daardoor niet richten op mijn leven en al helemaal niet op mijn toekomst.

Als tweede stelde ik mijzelf veel vragen. Waarom had ik die angst en voelde ik de vreugde niet? Kon ik nog genieten van de werkzaamheden die ik deed? Is dit het dan? Is dit het leven dat ik wil? Weet ik eigenlijk wel wie ik ben en wat ik wil? Ik kreeg inzichten wat mij emotioneel en geestelijk tegen hield. Ik leerde toen eindelijk de persoon Elles kennen. Welke verlangens en verwachtingen ik had van het leven en maakte toen keuzes.

Keuzes en verantwoordelijkheid nemen

Die emotionele en geestelijke inzichten gingen gepaard met het maken van keuzes en geloof mij dit ging bij mij niet allemaal over een leien dakje.

  • Ik scheidde van mijn 2de echtgenoot
  • Ik nam afscheid van mijn zogenaamde vriendenkring
  • Na 33 jaar gewerkt te hebben bij een energiemaatschappij nam ik ontslag
  • Van een goed betaalde manager baan naar een zelfstandig onderneming
  • Geen werk en geen inkomen
  • Ik was genoodzaakt te gaan wonen in een anti-kraakpand en zo kan ik nog wel een aantal andere dingen noemen.

Hoe gek het ook klinkt, door het maken van mijn gerichte keuzes, voelde ik mij daarna vrij, gelukkig en blij. Het was of er een grote last van mijn schouders was gevallen. Ik kreeg weer lucht, mijn gedachten gingen niet meer met mij op de loop, had mijn angsten en emoties onder controle. Ik kon genieten van mijn ‘nieuwe’ leven.  

En nu…

Ik herinner mij nog steeds dat vrije en gelukzalige gevoel. Een soort thuiskomen bij mezelf. Als een kracht die ik, na een tiental jaren, nu nog steeds in mezelf voel.

Ik...

heb eigen-wijsheid
heb een holistische visie
volg mijn gevoel
zie in de dingen die ik meemaak – ook bij de ‘slechte’ ervaringen – dat daarin altijd een les voor mezelf in ligt
luister naar wat voor mij goed voelt – ook al betekent dat weleens dat dat op het moment zelf niet praktisch is
weet de dingen om te buigen naar iets bruikbaars
voel mij verbonden met de natuur en mijn omgeving
zie de toekomst rooskleurig in.

Als je mij zou kennen...

Zou je weten dat ik kaas vind stinken. De gedachten eraan doet mij kokhalzen. Maar wanneer de kaas is gesmolten en verwerkt in een warme maaltijd vind ik het onwaarschijnlijk lekker. Je zou ook weten wanneer ik een ijsje koop ik er een paar likjes van neem, vervolgens het ijs weggooi om daarna het hoorntje op te eten. 

Ik heb diepe en intense gevoelens, een warm hart, interne kracht en passie, een sterke wil en een voortdurende drive tot verandering. Ik doe er alles aan om resultaten bij mezelf en mijn cliënten te behalen. Deze eigenschap zorgt er ook voor dat ik niet altijd even empathisch of aardig ben, maar wel een coach die kort en krachtig is in haar bewoording en op de juiste momenten tegengas durft te geven.

Denk jij dat ik de coach ben die jou kan helpen je angsten te verminderen, weer vertrouwen te krijgen in jouw ‘nieuwe leven’ en toekomst? Vul dan mijn contactformulier in via bovenstaande button. Ik neem dan binnen 48 uur contact met je op. Ik kijk uit naar je reactie!

Elles van Dinteren - Integraal therapeut

Elles van Dinteren

Ik help jou als ex-kankerpatiënt de angst voor het terug keren van de ziekte te doorbreken. We zoeken samen de weg naar jouw mentale en fysieke vitaliteit. Door inzichten te krijgen en gerichte keuzes te maken. Hierdoor kom je in balans en kan je in vertrouwen genieten van je 'nieuwe' leven.

Opleidingen...

Kruidenvakopleiding – Ingrid Kropf

Coach opleiding - Ennegram college - Willem Jan van de Wetering
Enneagram master trainer

Helende reis – Brandon Bays

Body and mind language coach – Jos Dolstra

Medische basiskennis – NOGG / SNRO– Gerhard Boeckler
Medisch psychologische basiskennis

Ontzuren-ontslakken-ontgiften – Bas ter Velde

All round hypnotherapeut – Hypnosecentrum Haarlemmermeer – Brenda Vader

Transcendente meditatie – TM center Nederland – Ton Jansen

Meer weten waar ik jou bij kan helpen?


Neem dan contact op met mij.