Helingsreis is een eenvoudige en praktische methode om door zelfonderzoek naar de emotionele kern van een probleem te gaan. Het is een afgeleide van de Helende Reis, die ontwikkeld is door de Amerikaanse Brandon Bays. De Helende Reis richt zich op de onderliggende oorzaak van een ziekte of klacht en niet op de ziekte of klacht zelf. Met als achtergrond de vraag: Wat heeft de ziekte mij te vertellen en wat moet ik er van leren?

Het is een manier om negatieve en belemmerde gedachten of informatie uit je cellen te helen. Deze zijn meestal onbewust aanwezig maar bepalen wel je leven met daarbij bijhorende angsten, verstoringen, conflicten en frustraties. Het slaat als het ware een brug tussen het herstel en de verbinding met de IK (ziel). Met als resultaat begrip en inzichten over je situatie waar jij je in bevindt waardoor balans en eventueel herstel mogelijk zijn.

Helen

Zie het als het hebben van een lekke band –> oorzaak spijker. Bij helen ga je op onderzoek uit en vraag je af wat zorgde ervoor dat je band lek raakte? Vervolgens wordt de oorzaak weggenomen zodat de band niet opnieuw lek raakt. Ook wordt bij heling gekeken wat in de band of het bijbehorende voertuig  maakte dat deze precies over die spijker ging?

Wanneer je dit toeval noemt geloof je in een ongeordend universum waarin dingen zomaar gebeuren. Maar wanneer je gelooft dat er in het universum een bepaalde orde is, dan is het interessant om uit te vinden wat er nu precies aan de hand is, in de band zit en waarom dit wordt aangetrokken. Dus met een  holistische kijk helen.

Reis

Onder begeleiding ga je laag voor laag, steeds dieper en dieper in je bewustzijn op reis. Bij deze reis ga je door alle emotionele lagen heen. Een voor een tot je uiteindelijk tot de diepste kern bent. Daarna vindt er een alles omvattende vergevingsproces plaats net zolang tot de cellen bevrijd zijn van negatieve ballast. Op een holistische manier treed de bevrijding in werking.

Een helende reis is een prachtig instrument om inzichten te krijgen en transformatie de kans te geven. Verschillende succes verhalen zijn bekend bij het verhelpen van chronische angsten, verdriet, wantrouwen, depressies en verwerkingsproblemen. Of voor het ervaren van meer plezier in het leven.

Centraal staat het uiten van negatieve emoties en het vergeven van de mensen waardoor deze negatieve emoties in je cellen zijn opgeslagen. Je start vanuit de fysieke plek waaruit je problemen worden ervaren en ga op zoek welke emotionele verstoringen hiermee samenhangen. Dan ga je op onderzoek welke herinneringen er ten grondslag liggen. Tijdens de reis raak je bevrijd van deze emotionele blokkades. Waardoor dan ook de voortvloeiende fysieke en mentale symptomen zoals angsten, klachten, storingen en problemen meestal vrij snel genezen.

Een helende reis is een eenvoudige en krachtige manier om op cel niveau heling plaats te laten vinden. Het geeft inzichten in jouw leven op een heel bijzondere manier.

KrachtScan: bewustwording, essentie en kern van jou als persoon
Kracht Counseling:  persoonlijke ontwikkeling, coaching, essentie en kernkwaliteiten
KrachtProgramma: groepsbijeenkomsten, workshops, systeemopstellingen, helendereizen en retraite weken