Het hele proces van diagnose en behandelingen van kanker is een van de heftigste gebeurtenissen die een mens kan overkomen. Momenten die je uit je gedachten en herinnering wil wissen. Onze geest is daartoe in staat en creëert een afweermechanisme, onbewust. Het gevolg is dat het voelen van emoties en pijn worden gedempt. Je kijkt als het ware van een afstandje naar alles. Op dat exacte moment ontzettend welkom. Maar wanneer alles achter de rug is wil je over dit mechanisme de controle hebben – dat jij weer kan bepalen wanneer en hoe deze wordt ingezet. Hypnose na kanker stelt je in staat om die controle weer terug te krijgen. Het geeft inzicht met als doel een verbeterde mentale en fysieke vitaliteit.

 

Hypnose is voor iedereen een alledaagse bezigheid. Toch denkt iedereen van niet. Dat komt omdat de meesten er een andere voorstelling van hebben. Als ze het woord hypnose horen, zien ze de toneel-hypnose en voelen ze alsof ze alle controle weggeven. Niets is minder waar.

 

Hypnose is GEEN

  • controle verlies
  • in slaap vallen
  • dingen doen die je niet wilt
  • gevaarlijk

 

Hypnose is

  • natuurlijk, ongevaarlijk en heerlijk ontspannen
  • het is een vorm van concentratie en manier om je beter te focussen
  • je kan beter voelen wat er gebeurt

De waarheid over hypnose, deel 1 en 2

 

Wikipedia

Hypnose (uit het Grieks en betekent slaap) is een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie. Hypnose wordt uitgevoerd door opgeleide hypnotiseurs, die een speciale procedure volgen om de geest van de behandelde persoon in een tranceachtige toestand te brengen. Het is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn waarin men ontspannen is en geconcentreerd op een bepaald onderwerp. Geregistreerde patronen van hersengolven tonen aan dat iemand onder hypnose zich in een toestand tussen waken en slapen bevindt.

 

 

KrachtScan                                   : Bewustwording, essentie en kern van jou als persoon
KrachtCounceling                       : Persoonlijke coaching, essentie en kernkwaliteiten