Gezondheid een kwestie van inzichten en focus

Een quote waar verschillende mensen een eigen mening over hebben. Geen eenduidigheid. Ik durf dit ook niet echt zwart op wit te garanderen. Een ding weet ik wel, namelijk dat de mindset en onze gedachten een heleboel teweeg brengen. Ze kunnen je helpen in een andere staat van zijn te komen. Inzichten geven en een andere kijk geven over je situatie of omstandigheid. Maar ook het gevoel gevend dat je er zelf iets kan veranderen.

Inhoudsopgave

Wat is jouw focus en welk doel heb jij?

Het is belangrijk dat jij je iedere ochtend focust op de nieuwe dag die gaat komen. Wat je wil, wat je gaat doen, wat je allemaal gaat ervaren en meemaken, positieve gedachten of op de dingen waar jij gelukkig van wordt. Dit heeft alles te maken met het verhogen van je energie voordat je uit je bed stapt.

Waarom?

Een hogere trillingsfrequentie heeft de eigenschap dat er een verbondenheid is, dat je voelt dat je geliefd bent en gelukkig. Een lagere energie geeft je het tegenovergestelde. Denk bijvoorbeeld aan, ongeloof, wantrouwen, ongelukkig voelen, stress, angst, haat, hebzucht, etc. Het zijn de trillingsfrequenties die zorgen voor jouw moment van ZIJN.

Laag trillingsfrequentie

Ik zal je een voorval vertellen waarin ik mij bevond in een laag trillingsfrequentie:
Een tijdje geleden ging ik met mijn zus naar een winkel. Wij deden onze boodschappen, maar eenmaal bij de kassa aangekomen kwamen wij erachter iets vergeten te hebben. Mijn zus ging het halen. Maar dit duurde nogal een tijdje. Inmiddels waren 3 mensen aangeschoven in de rij bij de kassa – dus achter mij. Net toen ik betaalde kwam mijn zus met het vergeten artikel er  aan. Ging de 3 mensen voorbij en wilde betalen voor dit product. Een van de mensen achter mij begon te mopperen tegen de man die naast haar stond. Ik hoorde haar opmerking en ik zei tegen haar: ‘Als je iets te zeggen hebt kijk de persoon in kwestie aan en zeg het dan!’ De man reageerde dat ik mijn mond moest houden en mij moest verwijderen uit de winkel. Duh…. toen flipte ik!

Wat gaat er in mij om?

Wat gebeurde er en wat was er met mij aan de hand? 

  • wij kwamen net terug van een dokters bezoek in Brugge
  • mijn zus was ernstig ziek geweest en is hard aan het werken aan haar herstel (zo trots op haar!)
  • mijn gedachten en focus richtend op welzijn
  • mijn emoties onderdrukken (die mochten er uit als ik alleen ben en niet wanneer ik bij mijn zus was)
  • ik ben heel beschermend t.o.v. mijn geliefde zuster
  • de man en de vrouw hadden een trillingsfrequentie die bij mij negatieve gevoelens opriep
  • een herkenning van alles waar ik een hekel aan heb: achterbaksheid, gehuichel, liegen, macht uit oefening, respectloosheid, niet gezien of gehoord worden, er niet mogen zijn en een aanval op mijn zus
  • overtuigingen en gebeurtenissen uit het verleden kwamen boven – ik verbond mij er mee – mechanismen gingen in werking.

Escalatie

Het escaleerde en communicatie was niet meer mogelijk. 
Het (ik) liep uit de hand en ik schreeuwde naar de man: He jij! Kom mee naar buiten – dan vechten wij het uit.’
En weet je…. Ik had tot het uiterste gegaan!

Mechanisme ontstaan uit mijn verleden….
Mijn geest, lichaam en emoties – dus ook mijn handelen – waren op dat moment in een lager trillingsfrequentie. Ik trok ‘trouble’ aan – dat gene wat ik uitzend krijg ik terug. (Het universum zegt altijd: Ja!)

Verandering is mogelijk door de realiteit van het nu te veranderen. Om je leven te veranderen moet je jouw overtuigingen over de aard van de realiteit veranderen. Inzichten krijgen en je gedachten zo te richten op datgene wat voor jou goed voelt.

Meetgraad

Zie de dingen die gebeuren (en ik zeg bewust niet ‘overkomen’) als een soort spiegel voor jezelf. Een meetgraad!

Focus

Stem je iedere ochtend af op jouw wens van gezondheid en welzijn
Het duurt ongeveer 1 tot 3 maanden voordat een nieuwe ervaring, die je elke dag herhaalt, in je systeem zit en het een automatisme wordt. Ook het iedere ochtend afstemmen heeft tijd nodig voordat het een onderdeel van jou uitmaakt.
Focus, droom, stel je jouw toekomst voor, jouw gezondheid, jouw doel of datgene wat je wil. Koppel daar je gevoel en emoties aan – weet dat het er al is!

En ja…. er zullen momenten zijn op de dag die niet ok voelen. Maar weet dan dat jij op een lager trillingsfrequentie zit. Als je dit niet wil, verander en verhoog het. Wees dankbaar voor de dingen en momenten in je leven. Focus je op datgene wat je wel wil. Doelen en de toekomst.

Inzicht krijgen in jouw mechanismen, wat je wil en wie je bent is de basis. Wanneer die niet duidelijk zijn ben je als het ware een projectiel dat van de ene naar de andere kant gaat. Maar het ergste is dat de omgeving je richting bepaald en niet jij.

   Achter de feiten aanlopen of niet?

Doel en overtuigingen

1. Wat is je doel – verandering – gewenste situatie…
2. Welke overtuigingen heb jij met betrekking tot jouw focus en doel?

Mechanisme en valkuilen kunnen je leven bepalen. Het is van belang om inzicht te krijgen in wie je bent, waar je voor staat en waar je naar toe wil met je leven. Wanneer je dit hebt kan je dat leven leiden dat je wil. Datgene aantrekken wat je nodig hebt om gelukkig te zijn – om een onafhankelijk en vrij leven te leiden. Maar…. dit inzicht krijgen is niet altijd even gemakkelijk. Je bent meestal niet objectief genoeg – of je echo staat je in de weg – of je hebt een blinde vlek. Kortom: zelf ontdekken is niet makkelijk en vaak heb je daar echt hulp bij nodig.

Daarom bied ik je de mogelijkheid voor een gratis Krachtscan aan van een 1/2 uur. 
Kies een geschikt moment uit via de agenda.
Klik HIER voor een gratis coach gesprek van een ½ uur.

Plaats een reactie: