Gedachten maken jouw leven

Volgens de Romeinse keizer Marcus Aurelius maken de gedachten van de mens zijn leven. Ontelbare gedachten gaan ieder moment van de dag door onze geest. Zo ook tijdens mijn periode van borstkanker en deze werden erger tijdens mijn herstel. Stel dat ik gedurende deze tijd al deze gedachten als waarheid zou hebben aangenomen en mij daarmee had verbonden. Erin had geloofd en geïdentificeerd dan had ik langzaam gek geworden.

Inhoudsopgave

Hoe komt het dat dit niet is gebeurd

Ieder mens heeft een mechanisme in zich, namelijk het zelfhelend vermogen, dat je beschermt. Het beschermt ons lichaam voor mentale en fysieke destructie.

Wij hebben de keuze

We kunnen kiezen om iedere gedachte als waarheid aan te nemen of datgene wat voor jou bruikbaar is op te pakken en er iets mee te doen. Voor dat laatste heb ik gekozen. Mijn leven is mij dierbaar en ik wil daar nog heel lang van genieten.

Makkelijk gezegd dan gedaan

Hoe kan ik de dingen veranderen? Mijn ziekte, situatie, relatie,  positie, werk, leven…..

Bewustzijn

Alles is energie.  Jij, ik, wat we zien, wat we niet waarnemen, wat we horen. Ook datgene wat we denken en voelen (lichaam/mentale en fysieke gezondheid). Het zijn allemaal trillingen, frequenties en impulsen van energie. Alles is een uitwisseling van energie. Zo ook voor je gedachten. Een onaardige gedachte over iemand stuurt ‘zware’ energie naar die persoon én naar jezelf. Een fijne gedachte stuurt ‘lichte’ energie en maakt je blij en gelukkig. Je bent een geheel van delen en staat in verbinding met het geheel. Het is belangrijk om er van bewust te zijn wat je denkt, uitzendt, ontvangt en vooral welk effect dit op jou heeft. Vanuit de invalshoek, dat alles energie is en in verbinding met elkaar staat, en daar bewust van zijn kan je jouw leven beïnvloeden.

Bewustwording en tot een keuze komen

Wat speelt er op dit moment in jouw leven af wat je wilt veranderen. Kijk naar de dingen die er in je leven plaats vinden|verschijnen. Vraag jezelf af waarom dit gebeurd en vooral of je hiervoor kiest.

  • Wat zou je willen bereiken?
  • Hoe komt het dat je het gevoel hebt dat je dit niet bereikt?
  • Wie of wat is daar de oorzaak van?
  • Komt dit door een oordeel, overtuiging, opvoeding, cultuur, conclusie….. Laat het los – want jij hebt je eigen waarheid.
  • Welke keuze maak je om je situatie te veranderen?
  • Zeg: ‘Ik maak de keuze om …… en laat alle onbewuste mechanismen los die mij weerhouden om mijn doel te bereiken. (Voor degene die Ho’oponopono kennen de 4 zinnen hierna uitspreken: Ik hou van je | Het spijt me | Ik vergeef je | Dank je.)

Schrijf jouw bevindingen en verhaal uit op papier. Het NU en jouw toekomst. Zie het voor je en voel het steeds groter en groter worden. Het onbewuste wordt je bewustzijn.

How to Stop Being Yourself: Dr Joe Dispenza and How to Reprogram Your Mind
https://youtu.be/C_vmAzWklnA

Gedachten zijn woorden en woorden zijn energie. Energie is trillingen die met alles is verbonden. Niet alleen je geest en je lichaam, maar ook datgene buiten je. Doordat alles in verbinding is ben je als weldenkend mens in staat deze ook te gebruiken en te veranderen. Om te buigen naar een voor jou bruikbaar geheel.

Het geluk van je leven is wat je gedachten ervan maken

Wat zijn jouw gedachten en welke keuze maak jij?

Plaats een reactie: