Emoties onder controle

‘Heb controle over je emoties en hou jezelf in de hand!’ Oh zo vaak hebben ze dat tegen mij gezegd. Vooral op die momenten dat ik huilde en verdrietig was. Of kwaad en gefrustreerd. Onvrede had met mijn situatie of de beslissingen die anderen voor mij hadden gemaakt. Of dat ik medelijden kreeg met de mensen om mij heen, die waarschijnlijk nare gevolgen zouden kunnen ervaren, omdat ik mijn koers ging veranderen.

Keuzes

Ik liet mijn keuzes afhangen van de meningen van anderen. Maar de emoties bleven bestaan. Angst, onvrede, boosheid, frustraties, wantrouwen en verdriet.

Emoties

Is het hebben van emoties en het uiten ervan dan zo verkeerd? Nee. Maar eigenlijk zou het beter zijn om de vraag te stellen: hoe lang blijf ik hangen in die emoties?

Hoe langer je in een emotie blijft hoe meer je er jezelf mee gaat identificeren. Je wordt de frustratie, de boosheid en die verdrietige persoon. De persoon die geen oplossingen kan zien of verandering kan aanbrengen omdat je nou eenmaal zo bent.

Vraag jezelf eens af:

  • Welke emoties heb ik?
  • Waar komen die emoties vandaan?
  • Heb ik deze emoties in het verleden ook al eens gevoeld?

Emoties zijn meestal gerelateerd aan het verleden. De hersenen reageren en pakken terug naar een situatie uit het verleden en plakken daar een chemische reactie aan vast. Er ontstaat een verdedigende houding en het daarbij horende hormonale signaal/werking. Die je dan weerhouden om actie voor jezelf te nemen.

Loslaten en controle

Ga naar de gebeurtenis in het verleden – ik wil niet dat je het herleeft – maar dat je kijkt naar de emotionele aspecten die daarbij horen. Want dit zijn de oorzaken van de gebeurtenis. Gelijke energie trekt, zoals de Wet van de Aantrekkingskracht dit bepaalt, gelijke energie aan.

Wanneer je begrijpt dat die emotie ontstaan is vanuit het verleden, dan heeft het voor jou NU geen waarde meer. De opgeslagen emotie kan je lichaam dan ook verlaten. Je identificeer je er niet meer mee en er vindt een transformatie plaats.  En elke keer wanneer  jouw lichaam terug grijpt naar de emotie vanuit het verleden dan zal je deze herkennen en kan je ingrijpen. Vanaf dat moment is je lichaam niet meer degene die in controle is maar JIJ.

Het hebben van emoties en deze ruimte geven om uit je mentale systeem verwijderd te worden is de manier om vreugde en vrijheid te ervaren. De mogelijkheid om je verantwoordelijkheid te nemen voor jouw welzijn en leven.

Welke zijn jouw emoties en belemmerende overtuigingen?
Kan je ze loslaten en de stap maken naar jouw welzijn?
Welke stap en actie ga jij nemen?

Met het bovenstaande wordt je gevraagd om in je eigen spiegel te kijken. Jezelf recht in de ogen te kijken en de emotie te zien zodat je ze kan verwerken. Daar heb je echt lef voor nodig! Ik ben trots op je wanneer je dit proces doorloopt. Mocht je op een of andere manier hulp nodig hebben, schrijf je dan in voor een 1/2 uur gratis krachtscan.

Plaats een reactie: