Kracht van het denken

Zondagskind – gedachten en eigen interpretatie

Enkele maanden geleden werd bij een van mijn vriendinnen borstkanker geconstateerd. Het eerste wat zij tegen mij zei was: ‘Ik heb borstkanker. Weet je dat ik een zondagskind ben?’ Ik kon niet anders dan heel verbaast naar haar kijken. Zondagskind? Mijn gedachten, beeldvorming en interpretatie waren verkeerd. Want toen zij mij haar uitleg gaf begreep ik het.

Al enige tijd kwam er uit een van haar tepels vocht en haar borsten voelden niet goed aan. Ze besloot naar de arts te gaan en hij adviseerde een scan. Er werd een scan van beide borsten gemaakt en de borst waar ze klachten over had bleek in orde te zijn, maar de andere niet. Diagnose borstkanker. Midden op de dag stond haar leven op z’n kop. Maar door haar zienswijze en positieve gedachten kan ze het proces aan en laat zij het er niet bij zitten.

De kracht van positief denken
Als je gedachten en overtuigingen je ziek kunnen maken. Waarom zouden je gedachten en overtuigingen je dan ook niet beter en gezond kunnen maken? Want je gedachten zijn je toekomst.

Haar motto en drijfveer
Aandacht besteden aan hetgeen je niet wil en je focussen op datgene wat je wel wil. Vanuit deze krachtige energie neemt  ze stappen. Krachtige stappen op de toekomst gericht.

Inzicht krijgen in jouw situatie en mogelijkheden

 1. Vraag jezelf af welke gedachten je hebt. Zijn deze positief of negatief?
 2. Welke zijn daarbij je overtuigingen?
 3. Hoe kijk je naar de situatie waarin jij je bevindt?
 4. Ga bij jezelf na of je gelooft dat je gedachten kunnen veranderen ?
 5. Geloof je in een verandering van jouw situatie?
 6. Stel dat alles mogelijk is en niets staat jou in de weg – hoe ziet jouw situatie er dan uit?
 7. Wil jij dit echt?
 8. Visualisatie
  Doe je ogen dicht en stel je jouw leven voor in je nieuwe situatie.
  Hoe zie jij eruit? Wat heb je aan? Hoe voel jij je? Hoe stel jij je op in je privé leven? En als je een baan hebt… hoe ben jij op je werk? Want op je werk ben jij belangrijk. Ze hebben je nodig en dat maakt je gelukkig en blij. Het werk dat je doet past helemaal bij jou en je hebt het naar je zin. Jij zegt wat er in je om gaat, wat je wilt en wat je verwacht van de ander. Jij stelt je grenzen en laat jezelf zien. Want jij bent het waard om gezien te worden!
  Er is balans in privé en werkomstandigheden. Thuis heb je het ontzettend naar je zin. Je bent gelukkig en heb je omringd met liefhebbende mensen. En misschien heb je wel een aantal huisdieren, die iedere dag je tonen dat ze zielsveel van je houden. Je neemt tijd voor jezelf en doet leuke dingen. Je geniet echt van je vrije tijd. …
  Hou nu dit beeld en gevoel vast. Neem dit mee in de realiteit. Doe je ogen open en voel nog steeds dat heerlijke fijne gevoel.
 9. Wat vinden de mensen in je directe omgeving ervan als jij verandert? Laat jij jouw heerlijke fijne gevoel daardoor beïnvloeden?
 10. Heb je geloof en vertrouwen in jezelf dat je deze situatie kan veranderen en vast houden?

Als je op de laatste vraag ‘Nee’ antwoordt en je het gevoel hebt dat je daarin blokkeert ga dan op zoek naar hulp (psychosociale zorg) zodat je jouw oude patronen kan doorbreken en je mentale en fysieke gezondheid verbeterd.

Het is aan jou om de stap te nemen en jouw leven te omarmen!
Richt je op de toekomst want daar heb je recht op

Neem actie en maak een afspraak.

Plaats een reactie: